Terapia Gestalt en Madrid Gestalt therapy in Madrid
                     Terapia Gestalt en Madrid                                    Gestalt therapy in Madrid                                            

Wat is Gestalt therapie?

Gestalt Therapie is een fylosofie van leven met een psychologische benadering. Het richt zich op het bewustzijn. (het is in het heden dat we terugkijken op het verleden, zodat we aan een toekomst kunnen bouwen) met bewustwording (van onze bronnen en potentieel.)

 

Gestalt Therapie neemt als geen andere therapie, de authenticiteit van een persoon in ogenschouw, om zo te leren oprecht en echt te zijn. Om zo emotioneel gezond te zijn en het hebben van duidelijk gedefinieerde behoeftes om zo onze gedragswijze te doorgronden.  Neuroses weerhouden ons er van om de juiste Gestalt (houding / vorm)te creeren bij omstandigheden.  De persoon die in staat is om de juiste Gestalt te creeren, staat hierdoor in verbinding met zijn of haar innerlijke gevoel en voelt zich goed bij wat hij of zij doet of zegt.  Het ontdekken van zijn of haar verkeerde zelfbeeld, gebruikmakend van zijn of haar lichaam alszijnde een kompas.  Het afsluiten van onvolledige Gestalten en leren hoe deze af te sluiten maakt deel uit van andere zaken, het in een vroeg stadium ontwijken van conflicten of uitsluiting, zeg wat je wat je leuk vind, of niet leuk vind, het in staat zijn om liefde of kwaadheid te tonen op het juiste moment, en niet te vervallen in gedrag van alleen maar mensen behagen, Authentiek en dichtbij jezelf blijven.

 

Gestalt therapie tracht het individu te helpen bij het leven van een leven met voldoening, een leven met een bedoeling, de vitaliteit en bewustzijn van leven verbeteren. Het legt ons een evaluatie van onszelf voor, bestaande uit onze eigen persoonlijke waarden en normen, onze innerlijke kracht en onze waardigheid, hierbij onze mogelijkheden en onmogelijkheden in ogenschouwnemend. Zodat we individueel kunnen groeien, om energie en capaciteiten te benutten die we niet gebruiken. De intentie van Gestalt therapie is om de persoon beter te laten omgaan met wat met hem of haar gebeurt. Het ultieme doel van Gestalt therapie is om ons met meer bewustzijn te laten leven in contact met onszelf, op een cognitieve, emotionele en somatische niveau, om toegang te verkrijgen tot een hoge mate van samenhang en transparantie. (met onszelf en anderen) Wat ons leid tot een hogere mate van authenciteit wat leidt tot betere zelfredzaamheid. (Jordi Gil, Decide cómo vivir tu vida).


Llamar

E-mail

Cómo llegar