Terapia Gestalt en Madrid Gestalt therapy in Madrid
                     Terapia Gestalt en Madrid                                    Gestalt therapy in Madrid                                            

Wanneer een therapeut bezoeken?

Er zijn veel redenen waarom mensen een therapeut bezoeken.Als je geconfronteerd wordt met een moeilijke situatie zoals: persoonlijke crisis, relatie gerelateerde problemen, emotionieel verlies, depressie, aanhoudend verdriet, gevoelens van eenzaamheid, geweld, agressiviteit, rusteloosheid, laag zelfbeeld, ontevredenheid, angst, radeloosheid, of andere situaties van beklemmende gevoelens of problemen. of een gevoel van ongemak, met of zonder een duidelijk aanwijsbare oorzaak.

Waarom een Therapeut bezoeken?

Iedere crisis bied mogelijkheden voor persoonlijke groei, of zelfontplooiing in een therapie die je de ondersteuning bied die je nodig hebt om een nieuwe creatieve levensinstelling te ervaren. Tijdens de therapie kan de therapeut je helpen om je volledige potentie, zelfacceptatie en eigenwaarde te bereiken. Therapie helpt je om je bewust te worden van je gevoelens en van de gevoelens van je omgeving, zodat je hier gepast op kan anticiperen in elke situatie. Het helpt je om in te zien welke invloed het heeft op je leven, als bepaalde repeterende automatische patronen er voor zorgen dat hierdoor je bewustzijn verminderd wordt waardoor je een gevoel van lijden ervaart.
Gestalt-therapie is een bevoorrechte ruimte, waar je ondersteuning kan vinden van angst tot zelfvertrouwen, van radeloosheid tot innerlijke vrede en rust, van rancune tot acceptatie en van miscommunicatie naar communicatie.

Wat is het nut van een Therapie?

Allereerst moet gezegd worden, dat therapie niet een remedie is. Het zal je leven niet perfect maken en je zal permanent geluk er niet door gaan vinden. Omdat zulke dingen niet bestaan. Therapie is vaak een manier om nader tot de realiteit te komen, dit houd in, beseffen dat het leven niet geleefd kan worden in een permanente opwaartse spiraal, tevens kan men niet leven in een emotioneel vacuum.
Therapie werkt niet op basis van wonderen, maar het kan vele andere dingen doen, het kan je zelfvertrouwen een boost geven, emotionele dilemmas ontrafelen, ondersteuning bieden bij groot verdriet of trauma, het vinden van kracht en moed om de wereld weer aan te kunnen na ziekte, een scheiding, verlies van een dierbare, of de allesomvattende vraag van de zin van het bestaan en zijn of haar's plaats in de wereld. (Psychologies UK, 2010).


Llamar

E-mail

Cómo llegar