Terapia Gestalt en Madrid Gestalt therapy in Madrid
                     Terapia Gestalt en Madrid                                    Gestalt therapy in Madrid                                            

De visie van Gestalt therapie en mijn maneer van werken

De benadering van Gestall Therapie is gebaseert op een educatief model en niet op een medisch model.

 

Het medische model is gefocust op genezing, ontdekken wat niet goed werkt, om hierna in te grijpen en te kijken naar een remedie, naar wat we beschouwen als een ziekte. Aan de andere kant, het educatieve model benadrukt het ontwikkelen van het potentieel, om mensen te zien vanuit hun gezonde functioneren.


In het medische model, wanneer een persoon als ziek wordt gezien, hij zij heeft specialisten nodig die bekend zijn met de ziekte, die in de eerste plaats hun ziekte adequaat kunnen diagnosticeren. Hierna het definieeren van een passende behandeling om hem of haar te genezen; meer dan zieke mensen, hebben we ziektes. In tegenstelling tot het Educatieve model, de enige expert is hij of zij zelf, deze is niet ziek, maar heeft een probleem die benoemd moet worden, het faciliteren van het proces van auto-regulering om het zijn of haar welzijn te herstellen. Gebaseerd op de zienswijze, dat de expert zelf, is degene met het probleem en de therapeut is de specialist op het gebied van zienswijzes en methodes die het herstelproces van welzijn van de persoon faciliteert en de kwaliteit van welzijn verbetert.
Er zijn geen abstracte problemen, maar concrete personen met problemen.


Dit is de visie van Gestallt Therapie: Mensen zijn van nature constructief en hebben voor zijn of haar ontwikkeling de steun van zijn of haar omgeving nodig. (Terapia Gestalt en la práctica clínica, Myriam Muñoz Polit).

 

Als uw therapeut en in het kader van Gestalttherapie, zal ik andere activiteiten opnemen zoals Ericksoniaanse hypnose, psychocorporele processen (Somatische Ontwikkelingspsychotherapie), Transpersoonlijke Psychotherapie (familieopstellingen op individueel niveau) en meditatie.

 

 


Llamar

E-mail

Cómo llegar