Terapia Gestalt en Madrid Gestalt therapy in Madrid
                     Terapia Gestalt en Madrid                                    Gestalt therapy in Madrid                                            

De Gestalt methode

Individuele therapie vindt normaal gesproken een keer per week plaats, in de vorm van een sessie van 50 minuten. We werken met persoonlijke ervaringen van de persoon. Aan de hand van wat er momenteel gaande is in zijn of haar leven.
Het aantal sessies en/of periodes van begeleiding worden bepaald gedurende het proces.

 

Tegenovergesteld aan de klinische methode, de Gestalt methode bestaat uit werken vanuit de dingen die momenteel aanwezig zijn. De wijze hoe het zich openbaart en openbaring zoals het is, waarbij oordelen en interpetaties zoveel mogelijk worden vermeden, alsmede het analyseren van de oorzaken of eerdere diagnoses, of elke andere vorm van vooroordelen.
De band tussen therapeut en client zijn duidelijk en aanvullend aan elkaar. De therapeut neemt meer de plaats in van een metgezel dan die van een gids.
De client is degene die moet gaan ontdekken wat hij of zij nodig heeft en leert wat comfortabel voor hem of haar is, de therapeut heeft beter inzicht hoe deze inzichten van de client te bereiken.  (Terapia Gestalt una guía de trabajo, Francisco Sánchez).


Gestalt therapie helpt bij het wegnemen van belemmeringen, om zo nieuwe inzichten, ideeen en neurale connecties te verkrijgen. Wij allen hebben de bedoeling om ons goed te voelen en middels onze innerlijke mogelijkheden en kracht te bereiken wat we willen. De therapeut helpt je, je communicatie te zuiveren, die je er van weerhoud om met de juiste inzichten om te gaan met familie, vrienden, partners etc. De therapeut gedraagt zich op een natuurlijke menselijke manier en niet als een onbereikbare autoriteit.
De therapeut vormt een verbinding om efficientie in het leven te laten vloeien, om van gedachten tot bewustzijn te komen door middel van woorden en op zoek te gaan naar je ware identiteit, het ontrafelen van misleidende ideeen, om zo een helder, gezond zelfbeeld te krijgen.


De Gestalt Therapeut kan behulpzaam wanneer je een moeilijke momenten ervaart, zoals: persoonlijke crisis, relationele problemen, familie, werk, stress, rouwverwerking, emotioneel verlies, depressie, aanhoudend verdriet, gevoelens van eenzaamheid, geweld, agressiviteit, onrust, laag zelfbeeld, ontevredenheid, angst, radeloosheid of iedere andere situatie van angst of lijden, ongemakkelijke gevoelens, met of zonder een duidelijke oorzaak.

 

 


Llamar

E-mail

Cómo llegar