Terapia Gestalt en Madrid Gestalt therapy in Madrid
                     Terapia Gestalt en Madrid                                    Gestalt therapy in Madrid                                            

Gestalt therapie in Madrid

Gestalttherapie is gericht op wat hier en nu gebeurt.

 

Eeuwenlang hebben filosofen gespeculeerd over wat een goed leven is en hoe we ons leven moeten laten leiden door ethische principes die ons gelukkig kunnen maken. Die zoektocht gaat verder, Wanneer we een harmonisch evenwicht tussen onszelf en onze omgeving ontbreekt, gaan we voor hulp naar vrienden, familie en soms zelfs op zoek naar een therapeut. Dat is het moment wanneer de eerste moeilijkheden ontstaan. Wie moeten we om hulp vragen? en hoe kunnen we een manier vinden om tussen de verschillende therapieën, de juiste te kiezen?

 

De principes van Gestalttherapie zijn op basis van natuurlijke filosofische en esthetische aspecten in plaats van technische aspecten. Het is een therapeutische aanpak die gebaseerd is op basis van het idee dat een ieder, zelfs in de meest moeilijke omstandigheden, steun vind door een vorm van beheersing van de situatie of gemoedstoestand, en leert om met anderen in een meer bewuste en creatieve manier om te gaan.

 

Gestalttherapie is gericht op bewustwording van wat er gebeurt in het hier en nu, zowel lichaamelijk als emotioneel. Wij zijn één, ons lichaam en emoties maken deel uit van een geheel. Het huidige moment is een ervaring in nauw contact met anderen en onze omgeving om geleefd te worden. We zijn gemaakt om anderen te begrijpen en worden begrepen door hen. We zijn gemaakt op een manier die het mogelijk maakt voor anderen om te communiceren.

 

Fritz Perls, één van de pioniers van de Gestalt-therapie, zei dat het niet belangrijk is wat anderen in het verleden voor mij hebben gedaan. Het belangrijkste is wat ik nu doe met wat ze gedaan hebben. Het is in het heden, dat ik de wonden die afkomstig zijn uit mijn verleden kan genezen.


Llamar

E-mail

Cómo llegar